12 медала за български вина от Vinalies Internationales 2010


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/iliamarkov.eu/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307

„Винали Ентернасионал“ е едно от най-престижните международни винени състезания, организирано от съюза на френските енолози (сами разбирате за какво става въпрос).

Български вина спечелиха 4 златни и 8 сребърни медала от конкурса. Впечатление прави, че 2 от златните медали са за вина от сорта Сира, родина на който е именно Франция – на Катаржина Question Mark 2007 и Minkov Brothers Сира 2008, а още един за розе от сира на „Вила Любимец“ (реколта 2009).

С най-добро представяне са избите „Катаржина“ с 4 медала (3 сребърни, 1 златен) и Minkov Brothers с 3 медала (2 златни, 1 сребърен).

Заслужава да се отбележи и сребърният медал за „Мерул“ Мерло резерва 2008 на изба „Румелия“, което е записано в ценовата категория „под 5 €“.

Представянето на вината ни е силно и за пореден път доказва, че качественото, направено с желание, българско вино по нищо не отстъпва на класическите представители от големите вино-нации.

Пълен списък на наградените вина (натисни за по-голямо и четливо копие):

Коментари

4 thoughts on “12 медала за български вина от Vinalies Internationales 2010

  1. Пил съм Сирата на братя Минкови и не ме впечатли като за златен медал, може би зашото не съм фен на сирата, но си представям сира без злато колко ще да е блудкава 😉

  2. Браво за ценителите на хубавото червено вино, въпреки, че не обичам Сира. На „Вила Любимец“ опитах някои неща, но към момента гласувам с две ръце за мавруда на Виница

  3. @Апостол Апостолов: Когато дегустират, съдиите не знаят какво е виното – нито като страна на произход, нито като цена, знаят само сорта/овете, от които е направена пробата, която опитват и на тази база я оценяват спрямо това, което би трябвало да представлява едно добро вино от този вид (напр. сира). Така че това, че вината са на едни доста ниски цени и с такива качества е само още един бонус.

    @Анонимен: И моите впечатления от вината на Вила Любимец са по-скоро такива, но това розе смятам да го пробвам. 🙂 А за мавруда Виница на Загрей споделям мнението Ви и всичко щеше да е прекрасно, ако не беше толкова скъп… 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...