Голямото оливане


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/iliamarkov.eu/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303
Не, не става въпрос за тържеството по случай 25-ата ми годишнина снощи (макар че и там добре се представихме).

НДСВейци представиха новия сайт на „величеството“ (както помежду си наричат гражданина) Сакскобурготски. Дори не искам да коментирам тъжните им напъни да се доберат до участие в следващото Народно събрание.

Не. Това, което ме предизвика да пиша това е адресът на новия сайт – http://kingsimeon.bg/

Не знам кой либерален капацитет е мислил заглавието на сайта, но може би е трябвало да провери в Уикипедия или някоя дебела книжка и да свери, преди да изложи „величеството“ си като кифладжия.

Симеон не е БИЛ никакъв king, така както цар не се превежда king на английски, а czar (има различни изписвания – tzar, csar).

Сега остава да почакаме й сайтовете на „князете„, например princekiril.com, princesskalina.net и така нататък…

Коментари

7 thoughts on “Голямото оливане

 1. Г-н И вер.2,
  Опитвал ли си някога да мислиш?
  Или някой мисли заради теб, а ти пишеш и се надяваш да се конвертираш за чужда сметка…….
  Нищо лично, само доста срамно и скандално от 25-те ти години

 2. Към Анонимния от коментар №1:
  Ти, Приятелю, царски лакей ли си или что? И ако наистина мислиш, защо хулиш хората за тяхното вярно мнение по въпроса? Пардон – “ ВЕРНО“. Време е да наричаме нещата с истинските им имена , а не завоалирано, с недомлъвки. Просто се чудя дали има негласували за недомислицата Симеон през 2005, които още са живи?! Как може да оприличиш това: Не знам, може би „Пиянството на един народ“. Е, народе не изтрезня ли вече бре???? Още ли си махмурлия, а? Срам и позор!!!!! Срамувам се, че съм българин!!!! Никога не съм мислил, че ще го кажа, но аз го и мисля! Преди 18 години бях патриот и си казах, че ще остана, за да помогна с каквото мога. Сега разбирам, че съм бил ГЛУПАК!!! Всичко бих дал да се върна, но не мога, не мога и да променя нищо, защото вотът ми се подменя редовно/ разбирай изборите/ и от мен нищо не зависи. Ами от теб, Читателю, зависи ли?

 3. Статията е на място. Продължавай в същия дух и да не ти пука от индивиди класифицирали се като „Анонимен“ 🙂 (обикновенно такива са под прикритие за да се кръстят така 🙂 )…
  Поздрави

 4. не се пише нито tzar, нито csar, а tsar. За справка виж влезлия в сила закон за транслитерацията 🙂
  Поздрави

 5. Аз не говоря за транслитериране, а как е правилната титла на английски език.

  Става въпрос за това, че царедворците дори не знаят каква е титлата на английски на този, когото смятат за монарх (а той си е гражданин! :))

 6. На Другаря_И му е лесно с неговата партия,винаги могат да го вкарат в парламента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...