Гордон Браун за TED

TED е уникална инициатива! Ако все още не сте се запознали с нея ви я препоръчвам най-настоятелно. Още повече, че от скоро (поне аз от скоро разбрах де) част от лекциите са преведени на български (със субтитри).

Тази седмица се провежда TEDGlobal 2009 в Оксфорд. Главното събитие на Ден 1 е речта на британския първи министър Гордън Браун.

Днес ми попадна видеото от тази лекция, в която Браун говори за необходимостта от възникването на глобално гражданско общество и институции, които да го отразяват и насърчават. Британският министър-председател е забележителен политик и то най-вече с интелекта си. Искрено се надявам да не изгуби изборите, които предстоят през следващата година.

Видеото от лекцията на Гордън Браун:

Коментари

2 thoughts on “Гордон Браун за TED

 1. Принципно добра, хуманистична реч, но някак си ми е трудно да го приема точно от неговите уста.

  Може би нямаше да е лошо сред началните снимки да покаже и някоя-друга от тези в Абу Граиб, скрити със закон от приятеля му и друг хуманист – Обама, или пък на някоя от избомбена сватба в Афганистан.

  Сред Руанда, Бурма, Судан и Зимбабве като примери за национални и човешки трагедии, може би можеше да спомене и Ирак и Афганистан.

  Не харесвам цинизма.

 2. „Принципно добра, хуманистична реч, но някак си ми е трудно да го приема точно от неговите уста.“

  Точно това щях да напиша и аз.

  Също много ме „изкефи“ как тънко прокарва идеята за международна организация (body), занимаваща се с глобалното затопляне и друга, занимаваща се с финансовите въпроси.

  Но какво можем да очакваме от човека който съсипа UK и GBP-то.

  Мерси за постинга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...