И още нещо…

Първанов е подновил призива си за тотална промяна на политическата система.

Евала!

За съжаление обаче напоследък се наблюдава една много успешна кампания срещу него, т.нар. приятелски огън, която започна с изнасянето на досието му (чудя се тези, които се най-много плюят по Гоце дали се замислят откъде се появи досието му и кой го изнесе…?)

Цялата кампания е точно заради този призив за промяна на политическата система и заплахата за всичко онова, което наричаме олигархия. Целта е Първанов да бъде обезсилен. Засега действат успешно.

Аз съм с Първанов – не веднъж съм се изказвал за това, че имаме нужда от основна промяна в политическата си система. Това е и част от „платформата“ на БСМ. Някои обаче (като Гамизов например – четете интервюто му в днешния брой на 24 часа, но това е отделен въпрос) са против всякакви промени – какви интереси обслужват те – обществени или лични – остава сами да си преценим.

Коментари

13 thoughts on “И още нещо…

 1. Значи, няколко наблюдения и въпроси —
  Първо, вече и аз не помня как изскочи досието на Гоце. Господин И, припомни ми, моля те.
  Второ, пълна промяна на политическата система може да значи много неща… Между другото може да значи и лустрация на бившите агенти, а защо не и на бившите партийни секретари, които са били от първична организация нагоре, и на бившите военни, които са били над лейтенант по време на десети ноември? Все пак това бяха трите стълба на тоталитарната държава — партията, армията и службите…
  Ако се разровим малко повече, май ще се окаже че заклеймените олигарси са тръгнали точно от някоя от трите структури нагоре…
  България обаче е вече европейска държава, която [би трябвало да] живее според европейските правила и стандарти. Чрез „експроприация на експроприаторите“ т.е. на олигарсите нищо няма да се постигне. Единствения път е пътят на законноста, това значи преди всичко реформа на съдебната система и на МВР, както и подпомагане, а не репресиране на гражданското общество.
  Ясно е в кого е топката. И в гражданското общество също така…

 2. Призивът на Гоце Първанов за промяна на модела или статуквото, часто от което е той – и значи носи основна отговорност за възникването и утвърждаването му – е безкрайно лицемерен. Не зная дали е възможно да не усещаш това лицемерие, или пък се правиш на ударен само защото Гоце е социалист. Апропо, по твоя преценка трябваше да се крие още, че Гоцко е бил ченге, правилно ли те разбрах?! Доста интересно ми е какво ще отговориш…

 3. Поздравявам те, Ангеле! Това е първият път, когато си заслужава човек да отговори на коментар на блога ми. 🙂

  Не, не смятам, че е трябвало да се крие, че е бил агент, напротив.

  Не за това беше идеята ми – по типично твой си начин извърташ думите ми и честно казано започваш да ми приличаш на агент-провокатор.

  Думата ми беше за това, че досието на Първанов излезе от някъде – не се разбра точно откъде. Помислете кои са хората, които държат толкова силни козове и кои имат ресурса да ги пуснат в обществото. Това е.

  Ако мислите, че това са хора, загрижени за бъдещето на демокрацията в България значи изобщо не бива да се интересувате от политика……. 🙂

  Относно това дали е лицемерно или не – българската политика е пълна с хора на статуквото. Аз предпочитам промените да започнат, пък било то и от тези хора. Първанов беше първият, който напипа пулса на проблемите и ги посочи с пръст, предлагайки конкретни мерки.

  Ако Костов го беше направил, щях за да застана и зад него. Но не, той предпочита да си ходи сутрин в бТВ и да обяснява за ДПС, Доган и „нереформираната“. И нито приказка за реалните проблеми на страната ни. Това е – по най-простият начин, по който мога да го кажа…

  Не искам да го превръщаме на спор ЗА или ПРОТИВ Костов, просто го давам като пример.

 4. Господин И, просто те съжалявам, и затуй няма да разнищя изказването ти, пълно с алогизми и анахронизми, въпреки че се мъчиш да изглеждаш „модерномислещ“ 🙂 Но… „не требе да се стреля по пианиста, от толкоз може“, прочети тази днешна моя статия от блога ми, преди малко я цитира и Иван Бедров в предаването си, тя е за твоя любимец Гоце и за неговото „реформаторство“. А за това, че ти изглеждам „варг“ и „агент-провокатор“ е една хубава смешка, показваща, че трудно можете да се отървете от сталинистките си рефлекси вий, левите. 🙂

 5. Илия,

  Наистина не мога да разбера привързаността на модерен и необременен човек като теб към личността и политическото поведение на г-н президента.

  Твърде много се натрупа „ОТ“ и „ЗА“ този човек, тя да му вярваме на популистките залъгалки за „тотална промяна на политическата система“… Твърде странни съюзници, твърде показателни съветници, твърде много интригантски изпълнения (обикновено начело с др. Гранитски) по избори…

  „Мажоритарният елемент“ в устата на Първанов е просто осигуряване на максимален брой мандати на ДПС и значителен брой „независими“ или нему верни червени, за да може или да държи БСП за гушата, или да сговори с Бай Бойко олигархично мнозинство.

  По-лесно ми е да преглътна Гамизов, отколкото този твой коментар:(

 6. Mдааа тамън го видях.

  Текстът ти е ОК, аз го приемам като „костовист“ – липсват важни теми в посланията на нашата партия.

  За Първанов се боя, че никога няма да се разберем (не и преди ти да разбереш що за човек – именно човек – е държавният глава). Но ще прочета коментара ти с огромен интерес.

 7. Прочее, как гледаш на изявленията на Гранитски (вчера и не само вчера), Божидар Димитров, Жени Живкова и други тежки фенове на президента по повод участието на Бай Бойко във властта?

  Като на глупост?

  Като на провокация и опит да изложат Първанов?

 8. За Гранитски и прочее не мога да коментирам – просто изобщо не съм в течение какво са говорили. Последните дни съм много зает и не ми остава време да чета новините. Днес разбрах от приятел за интервюто на Първанов.

  Но за другото – Радане, аз говоря за политика, а не за личности. В момента в България няма друг политик, който да говори за политиката по същество. Може да е Гоце, може да е обвързан с хора като Гергов и Манджуков, но фактите са си факти – Първанов нарича проблемите с истинските им имена – финансиране на партиите, купени гласове за купени партии!

  Направи реформите ТАМ и УДРЯШ точно по олигархията и по ДСарите, които управляват страната ни от сенките.

  В замяна „някой“ му изкарва досието и му унищожава цялата репутация и цялата сила да се наложи с предложенията си. Айде поне ти недей да бъдеш толкова наивен – да не мислиш, че този който изкара досието му мисли за бъдещето на демокрацията???????????

  После ми обяснявайте, че Първанов работел за олигархията! И въобще аз съм спокоен и уравновесен човек, но се ядосвам като гледам наоколо толкова наивност, граничеща с глупост…

  Това стана малко тирада. Само да уточня, че не беше насочена пряко към теб, ами към всички коментари/приказки, които чета.

 9. 🙂 Това, че сред социалисти като теб забелязваме такава крещяща (спрямо реалностите) неадекватност е основание за неописуема радост сред нас, десните! То просто вещае, че сте обречени, че самият живот вече ви отхвърля най-решително…

  Така че, драги ми господин И, от днес ставам най-запаления ти фен: ще се радвам най-горещо на всяко твое изявление 🙂

 10. Хммм

  Първанов безспорно назовава нещата, за които говориш. Но „Удря“ ли някого и нещо???

  Или си прави алиби с празни приказки, докато другарува с Доган, Гергов, Черепа и пр. ?

  Аджеба КОЙ купува гласове в България?

  Най-вече това са ДПС, ЛИДЕР-ВМРО, ГЕРБ.

  СДС се прояви като сериозен купувач там, където вече има „успешни“ кметове – почти всичките подкрепени от Гранитски.

  Ами кандидата на Стойков в Перник – купувач №1.

  Явно ще трябва да пием бира, да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...