С грижа за здравия морал


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/iliamarkov.eu/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Българските парламентаристи успях да сътворят поредното юридическо и гражданско безумие

От „Дневник“ току що научавам, че по настояване на народния представител от БНД Владимир Дончев в проектозакона за лобистката дейност е включена разпоредба, която забранява лобиране, което подтиква към „нарушаване на нормите на обществения морал„.

Основанието? Според г-н Дончев, в противен случай „представители на гей организации ще получат правна възможност да се регистрират и публично да лобират за узаконяване на еднополовите връзки„.

Браво Владо! Браво Дончев!

Поредният недообмислен, дискриминационен и простичко казано идиотски текст от поредния мастит обществен и политически ум е точно това, от което имаме нужда. Особено интересно е, че това предложение идва от народен представител от групата на БНД, която иначе ни се представя като най-демократичната, най-европейската, най-прогресивната.

Хубавото е, че г-н Дончев е толкова некадърен и неинформиран, че не разбира сам, че предложението му с нищо няма да попречи на хората с нетрадиционна сексуална ориентация да търсят правата си. Отделно от факта, че понятието „обществен морал“ е юридически нонсенс, никъде в българското законодателство не пише, че сексуалната ориентация може да противна на морала. Даже обратното – има една дузина нормативни актове, които забраняват на държавата и институциите й (четете внимателно г-н Дончев) да разделят хората на основание сексуалните им пристрастия.

Лошото е, че в Българския парламент се подвизават такива творчески величия и много често те се заблуждават и сами и се опитват да заблуждават и нас, че имат нещо общо с модерните демократични възгледи за правова държава, в която се съблюдава спазването на човешки права.

Още при:
Аксиния Генчева
Girls Gone Wise
Openly Feminist (на английски – от нея научих новината първо!)

Коментари

2 thoughts on “С грижа за здравия морал

  1. Аз и в Кутията го писах, но ми се ще и тук да го кажа… по-опасното за мен е, че държавата ще трябва да дефинира какво е морал, а ако започне държавата (пак) да ни казва какво е морал, добре дошли обратно в комунизма.
    Имам чувството, че повечето хора някак го пропуснаха този момент, защото се подведоха по цялата тази псевдо-хомофобска история. (Всъщност хомофобия в политиката има доста силна и много явна, което поне на мен ми говори що за тесногръди хора е предполага, че трябва да ни представляват, но нейсе. Както забелязвам и тази година ще фигурират имената им при гласуването. Защо ли?)

    Тук не са замесени само правата на гей-хората, а на всички. Хубаво би било ако повече хора го забележат това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...