Солидарни с многообразието


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/iliamarkov.eu/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307


За трета поредна година Българска социалистическа младеж застава зад Софийския прайд. Подкрепата ни е не само формална – за правото да се „протестира“, а свързана с убеждението ни, че всички човешки същества са равни пред закона и обществото и като такива имат същите права, включително да създават семейства, признати от държавата и обществото.

Това и моето лично убеждение. И като човек, който е изпитал тежестта на това да защитава ценностите и убежденията си искам да поздравя Радан Кънев за смелата му позиция и доблестта да я защитава в една „консервативна“ и донякъде „враждебна“ среда в собствената си партия.

Иначе моята позиция е ясна от няколко години, можете да разлистите този блог и да научите повече по темата. Пробвайте с етикета „ЛГБТ“.

Сега отивам да се готвя за участието си в К2 тази вечер след 18.30 където ще коментирам един още по-човешки проблем – затварянето на онлайн библиотеката „Читанка“ и правото на свободен достъп до култура от всички човешки същества.

Коментари

4 thoughts on “Солидарни с многообразието

  1. Някак си не е много коректно да се казва „БСМ застава зад (протестиращите) на гей-парада“, щото такава словесна конструкция поражда някои нежелани сексуални асоциации 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...