Цитат

Днес нямам тема, по която да ви пиша, затова пък реших да ви споделя един много готин цитат, който намерих:

Едно общество, което омаловажава достойнствата на водопроводчиците, защото прокарването на канализация е нисша дейност, а толерира некадърните философи, защото философстването е висше занимание, никога няма да има нито добри водопроводи, нито добра философия. И тръбите, и теориите на такова общество ще си останат безводни.

Джон Гарднър, писател

Коментари

5 thoughts on “Цитат

  1. За мен това мнение е вярно и правилно.Винаги съм казвал,че хората са важни.Казвал съм го и ще продължавам да го повтарям,защото вярвам,че е така.

    По темата от вчера за данъците искам да дам и аз един цитат от Милтън Фридман
    „Всеки човек трябва да бъде свободен да прави добро, но само ако е за негова собствена сметка.“

  2. Аз пък бих си позволил да кажа следното: а когато общество, каквото е нашето, поставя в ценностната си скала водопроводчиците по-високо от философите, то такова едно общество няма как да не е в най-окаяно положение, в каквото именно се намираме ние; да не говорим пък за това, че когато едно общество почне да решава кои философи са кадърни, и кои – некадърни, то такова едно общество рискува да остане под властта на най-долнопробната философия, каквато изобщо може да съществува; което също сме успели да го постигнем в максимална степен…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...