Вице президенткият дебат


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/iliamarkov.eu/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
След като мнозинството от проучванията дадоха победата на Обама в първия дебат, сега и партньорът му Байдън очевидно печели

Рано сутринта българско време се състоя единственият дебат между кандидатите за вицепрезиденти Байдън и Пейлин.

Голямата новина за Пейлин е, че не се провали. След последните й медийни изяви голяма част от журналистите и коментаторите очакваха грандиозно изпълнение. Не се провали обаче, тъй като „дебатът“ общо взето беше рецитиране на наизустени изказвания по най-важните теми: данъци, финансова криза, здравеопазване, Ирак. Личеше си, отдалече.

Байдън от друга страна трябваше да изглежда достатъчно авторитетно без да бъде снизходителен или (недай си) сексистки настроен срещу Пейлин.

Този път журналистите са раздвоени по отношение на това кой се е представил по-добре. Някои казват, че Пейлин е изглеждала много по-свежа и човешки ориентирана, докато Байдън е заложил на твърдите факти. Други пък я хвалят за това, че не се е провалила, но отчитат, че това изобщо не е достатъчно – докато съперникът й се е държал и изглеждал вице президентски.

Отговорът отново се крие в общественото мнение, можете да видите статистиките и в долното приложено видео.

84% казват, че Пейлин се е представила по-добре отколкото са очаквали. Наистина впечатляващо.

В същото време на въпроса „Кой се справи по-добре в дебата?“ 51% отговарят Байдън, а 36% Пейлин.

Особено голяма разлика 84-36. Явно рецитирането на заучени приказки не може да излъже хората за това колко некомпетентен и неподготвен си за позицията, в която се целиш.

Embedded video from CNN Video

Коментари

5 thoughts on “Вице президенткият дебат

 1. Интересното пък е, че аз предварително знаех какво ще съдържа този коментар, и предположението ми се сбъдна до последната дума: „левите“ в този блог винаги „печелят“ 🙂

  (Под голямо съмнение е колко са леви демократите в Америка, но някои тук си се самоуспокояват, че са… нека, след като действителността тук, у нас – имам предвид поредния тотален провал на БСП във властта – не им дава никакви основания за успокоение.)

 2. Разбирам, че макар да не ти достига капацитет да се изкажеш искаш нещо да спуснеш, да не би тотално всички да те забравят, ама поне пиши по същество.

  Резултатите от проучванията са много ясни.

 3. Виждам, че си добре запознат с „Вожда“.

  Няма как да е иначе предвид факта, че си следвал в ЛЕНИНград, нали така се казваше по твое време? 🙂

  Пък и добре следваш повелите на идола си.

 4. Естествено, че и „Ленинград“ не си забравил 🙂 То сифилистикът Ленин си е йощ в сърцата ви; даже некои от вас, сигурен съм в това, още си мислят, че тъкмо Ленин бил основал града на Петър Велики 🙂 А пък Сталин имал огромни заслуги за… произхода на света, както ни учеха едно време таварищите комунисти, които така силно те възторгват 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...