За мен

Илия МарковЗавърших политология и международни отношения в Университета на Есекс в Колчестър през 2006г. В университетските си години за първи път започнах да поддържам блог на български. Беше на една платформа, която внезапно изчезна, изтривайки цялото съдържание, което бях произвел в тези ранни години. (Навярно трябва да съм благодарен на някой способен хакер или мързелив сисадмин, че компроматите вече на съществуват).

През 2003г. станах член на Българска социалистическа младеж (БСМ), а след завръщането си от Англия през 2006г. се ангажирах активно като част от националното ръководство на организацията. Преминал съм всички ръководни нива в БСМ – от председател на районен клуб, през член на Националния съвет, Секретар по политическите и медийните въпроси и завърших като Заместник-председател по международните отношения и европейската интеграция.

БСМ беше една от най-напредничавите организации, които събираше хора, които истински вярваха в демократична и европейска България. Този дух и хората, които той привличаше, я превърнаха в заплаха за статуквото, което положи неимоверни усилия да я маргинализира и задуши — накрая успешно.

През 2011г. заминах за Съединените щати където прекарах 2 години в Мичиганския университет, където завърших магистърска степен по бизнес администрация. През 2013г. за втори път се завърнах в България, точно навреме, за да се включа с пълни сили в #ДАНСwithme. Също така станах и един от основателите на Прогресивен форум.

През свободното си време обичам да гледам футбол — отдаден фен съм на Саутхемптън, Барселона и Левски. От годините в Мичиган съм също толкова заклет привърженик на всички отбори на Росомахите (The Wolverines).

Ако искате да се свържете с мен, можете да ми пишете на me@iliamarkov.eu или да ме намерите във Facebook или Twitter.