12 медала за български вина от Vinalies Internationales 2010


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/iliamarkov.eu/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303

„Винали Ентернасионал“ е едно от най-престижните международни винени състезания, организирано от съюза на френските енолози (сами разбирате за какво става въпрос).

Български вина спечелиха 4 златни и 8 сребърни медала от конкурса. Впечатление прави, че 2 от златните медали са за вина от сорта Сира, родина на който е именно Франция – на Катаржина Question Mark 2007 и Minkov Brothers Сира 2008, а още един за розе от сира на „Вила Любимец“ (реколта 2009).

С най-добро представяне са избите „Катаржина“ с 4 медала (3 сребърни, 1 златен) и Minkov Brothers с 3 медала (2 златни, 1 сребърен).

Заслужава да се отбележи и сребърният медал за „Мерул“ Мерло резерва 2008 на изба „Румелия“, което е записано в ценовата категория „под 5 €“.

Представянето на вината ни е силно и за пореден път доказва, че качественото, направено с желание, българско вино по нищо не отстъпва на класическите представители от големите вино-нации.

Пълен списък на наградените вина (натисни за по-голямо и четливо копие):

Коментари

4 thoughts on “12 медала за български вина от Vinalies Internationales 2010

  1. Пил съм Сирата на братя Минкови и не ме впечатли като за златен медал, може би зашото не съм фен на сирата, но си представям сира без злато колко ще да е блудкава 😉

  2. Браво за ценителите на хубавото червено вино, въпреки, че не обичам Сира. На „Вила Любимец“ опитах някои неща, но към момента гласувам с две ръце за мавруда на Виница

  3. @Апостол Апостолов: Когато дегустират, съдиите не знаят какво е виното – нито като страна на произход, нито като цена, знаят само сорта/овете, от които е направена пробата, която опитват и на тази база я оценяват спрямо това, което би трябвало да представлява едно добро вино от този вид (напр. сира). Така че това, че вината са на едни доста ниски цени и с такива качества е само още един бонус.

    @Анонимен: И моите впечатления от вината на Вила Любимец са по-скоро такива, но това розе смятам да го пробвам. 🙂 А за мавруда Виница на Загрей споделям мнението Ви и всичко щеше да е прекрасно, ако не беше толкова скъп… 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...