Браво, г-н Президент!


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/iliamarkov.eu/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Успяхте да ни изложите пред всички.

Мислех да не пиша по темата с липсващото знаме на ЕС от новогодишното послание на Георги Първанов, тъй като вече не е актуална, но преди малко прочетох този коментар на френския журналист Алекс Леви, препечатан в „Кафене“ и вече нямаше как да се въздържа.

Предполагам, че глупавият жест на г-н Първанов е бил по-скоро за вътрешно ползване и то за пред тези граждани, които все още смятат, че България не принадлежи към политически, икономически и социално най-развитата общност в света. Едва ли обаче дори Президентът ни си е представял какъв отзвук ще има дребният му жест.

В края на коментара си господин Леви задава следния въпрос: „Другари чехи и българи. Къде изчезна ланшният ви евроентусиазъм?

Приемам го лично. Ако някой иска да компенсира некомпетентността си с жалък популизъм, ала Вацлав Клаус или братя Качински, да не разчита на моя глас.

Колаж: Блогът на Нервната акула.

Коментари

16 thoughts on “Браво, г-н Президент!

 1. Хайде стига глупости. Като не харесвате Първанов, няма нужда да си смучете от пръстите.

  Ето кадър от новогидишното слово на Ангела Меркел.

  http://www.spiegel.de/img/0,1020,1393996,00.jpg

  Да виждате европейско знаме? Къде ли е изчезнал евроентусиазмът на дамата? Апропо, сега цял свят коментира как Германия се излага. Мда.

 2. Твърде елементарен и плосък пост за човек, който претендира да има понятие от международни отношения…правото на мнение е едно, а откровената глупост и непознаването на протокола – съвсем друго,г-н Марков.Пробвайте пак да критикувате,но този път по същество, току виж се получило!

 3. Да… добре, че на хоризонта се появи вездесъщият Чобанов, че да ни посочи истината от неговото „Кафене“.А иначе предлагам, щото очевидно това е проблемът на републиката, да продължаваме да се пулим и да сравняваме ланшната и тазгодишната снимка…въпрос на приоритети.

 4. Добре казано: приоритети.

  За мен приоритет е ефективното участие на България в процеса на европейска интеграция.

  А не ми е приоритет евтиното перчене и съчиняването на „антибългарски кампании“.

  Иначе, понеже Петър ме обвини, че „не съм харесвал Първанов“. Напротив, харесвах го, когато говореше за проблемите на България – за нуждата от реформа на политическата система.

  Не го харесвам, когато прави безсмислени визити в Средния Изток с цел лов, показва мускули на ЕК и то при положение, че вината е наша и когато вреди на репутацията на България.

 5. А какво се е случило с протокола във Федералната република, г-н И? Ще напишем ли пост или просто ще припаднем?

 6. Казвате „безсмислени визити в Средния Изток“… последните дни показаха обратното сякаш.
  Простичко, ако погледнете картата на газопровода НАБУКО, ще видите, че всички „безсмислени“ визити са в държави, през които европейската (!) тръба минава или биха могли да бъдат източници на газ за нея.

 7. А защо решихте, че визитите в Средния Изток са безмислени? Диверсифицирайте си информационните източници…едно „кафене не стига“ :))

 8. Статията в това нещо – кафене.нет, е явно написана от хейтър. Ето новогодишното слово на Клаус (антикомунист и либерал) http://www.klaus.cz/klaus2/asp/clanek.asp?id=syipIOE6xOvg. Ако не разбирате чешки, има google translate. В него президентът ясно казва, че европейското членство на страната няма алтернатива.

 9. mapto, кой за кого гласува си е негово лично демократично право…а иначе браво…друго си е да черпиш мъдрост, че и другите да ограмотяваш от wikipedia! Можеше да е смешно, ако не беше жалко.Няма ли за теб kafene.net 🙂

 10. @Марто: Да, гласувах за г-н Първанов през 2006г. (през 2001 още нямах 18 години и не можех да гласувам, но и тогава щях да гласувам за него, ако имах правото).

  @Гери: Ти откъде се информираш ми е много интересно? От „Болшая Советская“? Уикипедия е най-голяма енциклопедия в света. Ох, ох… какво ли да обяснявам?

 11. Господин И, не получих отговор нито за антиевропействането на Меркел, нито за безсмислените визити в Средния Изток. А как бихте коментирали антиевропейския акт на Словакия с решението за отваряне на атомната им централа? Доколкото си спомням аналогичното предложение на Първанов хвърли в шок вашият малък „европейски“ кръг Мисъл.

 12. Няма нужда от охкания и вайкания,уважаеми г-н Марков, нали все говорим и слушаме за свобода на мнението и изразяването.Просто на човек му идват малко повече вечните черни станции, които си предават на една анти-честота и въобще не си правят труда да се поинтересуват за какво става въпрос.А иначе, благодаря, че ме просветлихте какво е Уикипедия…дали щях да разбера без Вашата експертна помощ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...