Честит празник!


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/iliamarkov.eu/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Днес се навършват 123 години от една от най-паметните дати в историята ни


Ако все още има нещо, което да не знаете около това събитие сега му е времето да прочетете още малко. Аз няма да ви занимавам с уроци по история.

Уроци обаче е важно човек да извлича както от негативните събития, които му се случват, така и от положителните. Съединението е много подходящо за урок.

Българите са пословични с комплекса си за малоценност и невярата в собствените усилия. „Външен локус на контрол“ го наричат тези, които се занимават с тази тематика. Ще рече, че ние все чакаме някой друг да дойде да ни реши проблемите, за които разбира се… някой друг е виновен. Мисля, че няма нужда да го обяснявам нашироко – всички знаете за какво става въпрос.

Съединението е чудесен пример за това, че нещата реално зависят от нас. Защото Съединението е извършено само и единствено ОТ нас ВЪПРЕКИ всички други – велики и по-малко велики сили и силици. Завършено и утвърдено е успешно и днес е национален празник на равна нога с Освобождението от 3 март.

Именно поради горните причини аз може би обичам Съединението дори повече от Освобождението. Просто то е еманация на българския дух и вяра в успеха. Неща, съвсем не толкова типични за нас, колкото ми се иска.

Да живее България!

Готина картина с готина рамка: Юруков на живо

Коментари

2 thoughts on “Честит празник!

  1. Напълно съм съгласен за Съединението. Велико събитие!

    Толкова повече пък ме дразни глорифицирането на 22 септември отскоро. Формален акт на егоист-мегаломан. Дразни ме защото омаловажава наистина важните дати, а те са 20 април (стар стил), 3 март и 6 септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...