Честит празник


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/iliamarkov.eu/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307

Честит 10 ноември. Датата в никакъв случай не е безспорна. Тоест, не са безспорни събитията, които се случиха на нея… и след това.

Едно е безспорно обаче. България днес е по-добра, отколкото преди 19 години.

Две години поред пиша за 9 септември и получавам много критика за позицията си. Няма значение. Сега обаче искам да ви кажа, че както смятам, че 9 септември трябва да бъде отбелязван като отричане на един авторитарен и назадничав режим (макар и много спорна като дата заради събитията, които започват от нея), така и 10 ноември трябва да бъде подобен символичен ден за нас. Въпреки че, това което представлява днес България, в никакъв случай не може да бъде смятано за развита демокрация.

Честит празник! Да живее свободна България!

Коментари

7 thoughts on “Честит празник

 1. Сега е моментът да предложите на Президента и Премиера да излязат инициативата 10 ноември да бъде одобрен за празник както навремето празневахме 9 септември. 🙂

  Нищо не пречи пак да се възроди славната традиция да празнуваме с всенародни тържества решенията на всеки един пленум на ЦК на БКП, а също и всеки сбор на ВС на БСП (не зная как сега се нарича най-висшия ви форум?). Какво пречи инициатори да бъдат по-напредничавите дейци на БСМ, примерно тия, дето се разхождат с блузки с ликовете на Сталин и Че Гевара върху тях?!

 2. Илия, благодаря за поздрава.

  Колкото до сравнението между 9 септември и 10 ноември, аз имам по-различно мнение от твоето, за което ще пиша след 2-3 часа в Наръчника. Смятам, че бъркаш.

 3. Поздравлението по повод на „празника“ е изопачена, бих казал перверзна форма на дъблоко преклонение пред „партията“, която ни дари с 10 ноември…

  Толкова е просто това, г-н Балтазарич, нима не го разбирате?! 🙂

 4. ДО ВЕЛИКИЯ ФИЛОСОВЪ-МАРКСИСТЪ „АИГ-ХУМАНУС“

  Грънчаров, пиле шарено, сине мамин, защо тъй силно любиш Костовь?

  Къде е тайната на тази всепоглъщаща любовь?

  Ето, ще те попитам даже в мерьена речь, та дано ми отговориш.

  **********************

  Кажи ми ти, Грънчаров,
  кажи ми го, кажи:

  Защо ти Костовь любиш?
  Защо за Костовь стенешь?
  Защо за Костовь плячешь?

  Защо за Костовь ти готов си
  на кладата да идешь дажье,
  и да изгориш!

  С едничка мисъл светла:
  На Костов ти да угодиш!

  **********************

  Хайде, Грънчаров, казвай бързо, че ми омръзна да чакам! Кажи ми как и аз да обикна Костовь толкава силно.

  Кажи ми, че чувствам, недоимък от костовство, липсва ми косташтина и костоприсъствие. Разбери ме правилно, Грънчаров. Много ми се иска и аз да мога силно да любя и мразя. Да любя Костов и костовщината и да мразя враговете и душманите на Костов и ДеСеБе! Ей това искам!!!

  Хайде, кажи ми, какво още чакаш!!!

 5. Анонимен,

  по добре да „любим“ костов отколкото гоце. Или си на друго мнение?

  Г-н Грънчаров не еднократно е писъл какво „люби“ и ако си беше направил труда да прочетеш нещо преди да пишеш глупости щеше да разбереш че това е свободата. Твърдо против тази свобода са Гоце и партията му.

  И още нещо. Каква е тази ваша мания (на комунистите) винаги да издигате култ към личноста и да искате да го препищете на свободомислещите хора. Свободния човек няма нужда от пъдар и командир.

  поздрави
  Николай Петров

 6. ДО ФИЛОСОФА МАРКСИСТ – ЛЕНИНИСТ – КОСТОВИСТ

  Грънчаров,

  Първо:

  Че си философ-марксист, или че поне имаш такова образование, няма никакво съмнение. Така че не се прави на ущипан, като ти го казвам. Споменаваш нещо за мунщровка, ама това по-скоро за теб би трябвало да се отнася.

  Второ:

  Повярвай ми, никак не ми се иска да те уча на каквото и да е било – може да бъде научен човек, който е в състояние да възприема и чуждите мисли. Уви, ти не си доказал, че притежаваш това качество. Моята цел е хората да разберат, че голяма част от оценките на най-новата ни история, които ти така жарко прокламираш са напълно погрешни, лъжливи и фалшиви.

  Трето:

  За не знам кой път ме обвиняваш в пристрастност и любов към марксизма само защото пиша неща, които не ти се харесват. Коментарът за това е излишен.

  Четвърто:

  Едва ли ще имам някога желание да се срещам с теб, за да обсъждам каквото и да е било. Още по-малко пък имам угризения на съвестта или чувството, че трябва да се извинявам за нещо. Тъй че такава среща е просто безпредметна.

  Ако толкова имаш желание за някакво сериозно обсъждане с мен или с някой друг, просто отвори блога си за коментари. И като някой пише нещо, което не харесваш, опитай се да отговориш като философ, какъвто претендираш че си, а не като милиционер, на какъвто приличаш.

  Пето:

  Помисли си дали ти не би трябвало ти да се извининяваш за несправедливи хули, недоказани обвинения и клевети, които ежедневно подхвърляш за този или онзи в блога си.

  Също, отговори си, поне на себе си, как стана така, че твоят съименник се настрои срещу теб. Предполагам, че и него, политзатворника, си учил на борба с комунизма и на демокрация. А може даже и него да си обвинил, че е комунист, ченге или нещо подобно.

  Шесто:

  Твоите хвалби и превъзнасяния на Командира са толкова гротескни, смешни и жалки, че просто се чудя дали това го пишеш сериозно, или не се правиш на по-глупав отколкото всъщност си, следвайки някакви по-особени цели.

  Седмо:

  Накратко, извода ми за теб е че пишеш безумията и нелепостите си или защото си безнадеждно заблуден и не желаеш да прогледнеш, или пък защото следваш нечии указания. Не изключвам и хипотезата на адаша ти, че те използуват без да ти да го осъзнаваш (и то от доста време) само за да компрометират името му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...