Два добри политически блога


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/iliamarkov.eu/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
В българското блог-пространство са прекалено малко авторите, които стават за четене

Имам предвид тези, на които авторите имат какво да кажат и могат да го кажат с три приказки, вместо да повтарят едни и същи кухи размишления в продължение на 40-50 блогпоста. Има прекалено много примери за вторите.

Не искам да правя излишна реклама, на който и да е, но пък според мен има смисъл качествените блогове да бъдат популяризирани, особено когато са леви (като позиция преди всичко, не като партийна принадлежност).

Такива са следващите два блога:

Георги Николов – блогът на председателя на Националния съвет на БСМ. Неговите позиции са автентично и откровено леви (не като „социалната“ политика на правителството, но за това друг път) с амбицията да бъдат такива.

Черна станция – една типично „зелена“ позиция, която по същество също е лява (впрочем както по-голямата част от българската блогосфера, която не иска да си го признава).

Каквото и да е блоговете си заслужават абонамента в любимия ви RSS четец.

Коментари

4 thoughts on “Два добри политически блога

  1. Абе, Марков, Николай Павлов („Черната станция“) не е ляв бре?! Нещо бъркаш май, нещо си се изсилил прекалено: цялата блогосфера комай била „лява“, ама не си го признавала?! Ами Радан и той ли е лев бре?! Леле, аз да не зная, че съм бил останал единствен десен, дето при това си го признавам; вервам, че мен не ме считаш за ляв 🙂

  2. Интересно е какво е определението за ляв политик. За съжаление в момента се връщат спомени от студената война, когато ляв означаваше вербуван от КГБ (или поне получаващ комисионни от Газпром). Звучи брутално, но ето един жив пример: http://www.spiegel.de/video/video-35475.html

    В България такива примери имаме много, Румен Овчаров е само фронтмена.

    Ако не беше този огромен проблем, в понятието ляво мислещ човек щеше да има много романтика и добри идеи.

  3. Ангеле, не мога да разбера ти как можеш да се принизиш дотам, че да се асоциираш с дадено политическо течение. Винаги съм мислел, че философите са по-висша форма на човешкия разум и не се занимават с такива просташки неща.

    Марто, трудно може да бъде дадено определение за ляв политик. Аз тук говорех за леви блогъри, което е малко по-различно. Не става въпрос за партийна принадлежност, по-скоро определен тип светоглед.

  4. Опита се да кажеш нещо оригинално, ама пак се оля, и при това си тури таралеж в гащите: ако политиката е нещо просташко, значи ти си простак, щото ти именно се натягаш да ставаш политик, нали така? Радан също. Аз съм философ, но съм и гражданин; това за теб било простотия; явно за поклонници на Сталин като теб такива хора като мен, именно демократи, граждани и мислещи са за трепане: неизкореним е този рефлекс на убийци у вас, левите…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...