"Превратаджии от първо лице" от Иван Бакалов


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/iliamarkov.eu/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303
За любителите на най-близката българска история книгата на Иван Бакалов е задължителна.

Научих за пръв път за нея, когато прочетох интервюто с Пенчо Кубадински, публикувано в е-вестник. По същество това интервю заема една глава от книгата.

Според мен гаранция за обективността на книгата е фактът, че в нея са поместени само интервюта. И то подбрани така, че да се видят различните гледни точки.

Това не е книга за тези, които обожават или ненавиждат Тодор Живков. Това е книга за тези, които искат да видят различните гледни точки и сами да си извадят поуките.

Коментари

2 thoughts on “"Превратаджии от първо лице" от Иван Бакалов

  1. Когато пуснаха банера в е-вестник, по заглавието книгата ми се стори интересна. След като прочетох интервюто с Пенчо Кубадински останах с впечатление за малко повърхностен подход. И загубих интерес.
    Ако ти се чете още история, мога да ти препоръчам „Българските преходи 1939-2005“ на Искра Баева и Евгения Калинова.

  2. В е-Вестник с мъка прочетох една сълзлива и крайно наивно написана статийка за един незнаен герой. „Как офицерът инж. Светослав Петров предотврати световна война през 1983 г.“ Така се казва сълзливото четиво, за което пише, че е първо е било публикувано от българската редакция на радио Дойче веле. Германското радио DW вероятно е в голяма криза, за да пусне такава боза. Първо цялата история ми се струва доста измислена. Второ ако не е свободно съчинение не можаха ли от DW да намерят някой, който да направи наистина интересен материал. Кой е този велик българин инж. Светослав Петров? Толкова години след като СССР вече го няма, можеше да се даде нещо от биографията на този Петров. по-лош написан материал не съм чел през живота си – все едно авторът е бавно развиващ се. А може би не е така, а статийката е преведена като е използван Гугъл – само там преводите звучат идиостски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...