С грижа за здравия морал


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/iliamarkov.eu/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303
Българските парламентаристи успях да сътворят поредното юридическо и гражданско безумие

От „Дневник“ току що научавам, че по настояване на народния представител от БНД Владимир Дончев в проектозакона за лобистката дейност е включена разпоредба, която забранява лобиране, което подтиква към „нарушаване на нормите на обществения морал„.

Основанието? Според г-н Дончев, в противен случай „представители на гей организации ще получат правна възможност да се регистрират и публично да лобират за узаконяване на еднополовите връзки„.

Браво Владо! Браво Дончев!

Поредният недообмислен, дискриминационен и простичко казано идиотски текст от поредния мастит обществен и политически ум е точно това, от което имаме нужда. Особено интересно е, че това предложение идва от народен представител от групата на БНД, която иначе ни се представя като най-демократичната, най-европейската, най-прогресивната.

Хубавото е, че г-н Дончев е толкова некадърен и неинформиран, че не разбира сам, че предложението му с нищо няма да попречи на хората с нетрадиционна сексуална ориентация да търсят правата си. Отделно от факта, че понятието „обществен морал“ е юридически нонсенс, никъде в българското законодателство не пише, че сексуалната ориентация може да противна на морала. Даже обратното – има една дузина нормативни актове, които забраняват на държавата и институциите й (четете внимателно г-н Дончев) да разделят хората на основание сексуалните им пристрастия.

Лошото е, че в Българския парламент се подвизават такива творчески величия и много често те се заблуждават и сами и се опитват да заблуждават и нас, че имат нещо общо с модерните демократични възгледи за правова държава, в която се съблюдава спазването на човешки права.

Още при:
Аксиния Генчева
Girls Gone Wise
Openly Feminist (на английски – от нея научих новината първо!)

Коментари

2 thoughts on “С грижа за здравия морал

  1. Аз и в Кутията го писах, но ми се ще и тук да го кажа… по-опасното за мен е, че държавата ще трябва да дефинира какво е морал, а ако започне държавата (пак) да ни казва какво е морал, добре дошли обратно в комунизма.
    Имам чувството, че повечето хора някак го пропуснаха този момент, защото се подведоха по цялата тази псевдо-хомофобска история. (Всъщност хомофобия в политиката има доста силна и много явна, което поне на мен ми говори що за тесногръди хора е предполага, че трябва да ни представляват, но нейсе. Както забелязвам и тази година ще фигурират имената им при гласуването. Защо ли?)

    Тук не са замесени само правата на гей-хората, а на всички. Хубаво би било ако повече хора го забележат това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...