Словоблудства-1


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/iliamarkov.eu/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307

“Големият враг на ясния език е лицемерието. Когато между истинските и заявените цели на някого има несъответствие, той инстинктивно се обръща към дългите думи и изтърканите идиоми, и като сепия плюе мастилени петна.”


Джордж Оруел

От публикацията „Сбогом на мажоритарния вот“ на vsekiden.com:

“Да кажем направо – мажоритарната система облагодетелства богатите, докато пропорционалната защитава интересите на икономически по-слабите. И тъй като, за съжаление, в нашето общество богатите са много малък процент, едни мажоритарни избори няма да дадат тази представителност, която би трябвало да има в Народното събрание”


Иглика Иванова
, Коалиция за България

“Време все още има, макар и малко. Но в условията на вихрещо се явление като купуването на гласове мажоритарният избор само ще изкуши и поощри още повече мераците на нарушителите”


Четин Казак
, ДПС

“НДСВ не се страхува от мажоритарни избори, но предлаганият закон е концептуално сбъркан. Чрез него се хвърля прах в очите на хората, но всъщност е една мимикрия на пропорционалната система”


Камелия Касабова
, зам.-председател на НДСВ (са това съм принципно съгласен, но знаем колко им дреме на НДСВ за „хората„; а иначе от приказката, че не се страхуват, разбираме колко много се страхуват всъщност…)

Коментари

One thought on “Словоблудства-1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...