Словоблудства-1


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/iliamarkov.eu/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 303

“Големият враг на ясния език е лицемерието. Когато между истинските и заявените цели на някого има несъответствие, той инстинктивно се обръща към дългите думи и изтърканите идиоми, и като сепия плюе мастилени петна.”


Джордж Оруел

От публикацията „Сбогом на мажоритарния вот“ на vsekiden.com:

“Да кажем направо – мажоритарната система облагодетелства богатите, докато пропорционалната защитава интересите на икономически по-слабите. И тъй като, за съжаление, в нашето общество богатите са много малък процент, едни мажоритарни избори няма да дадат тази представителност, която би трябвало да има в Народното събрание”


Иглика Иванова
, Коалиция за България

“Време все още има, макар и малко. Но в условията на вихрещо се явление като купуването на гласове мажоритарният избор само ще изкуши и поощри още повече мераците на нарушителите”


Четин Казак
, ДПС

“НДСВ не се страхува от мажоритарни избори, но предлаганият закон е концептуално сбъркан. Чрез него се хвърля прах в очите на хората, но всъщност е една мимикрия на пропорционалната система”


Камелия Касабова
, зам.-председател на НДСВ (са това съм принципно съгласен, но знаем колко им дреме на НДСВ за „хората„; а иначе от приказката, че не се страхуват, разбираме колко много се страхуват всъщност…)

Коментари

One thought on “Словоблудства-1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...