Заветът на Левски в неговите думи


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/customer/www/iliamarkov.eu/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307

Вчера ви се оплаках от нереалистичната представа, която сме си изградили за Васил Левски, която ни спира да взимаме пример от него. След това обаче се замислих колко малко аз самият следвам неговата основна черта – „не се оплаквай, действай“ – и реших, че трябва да направя нещо, за да поправя това.

Най-лесното, което ми дойде, беше да ви представя ценностите на Апостола, в неговите собствени думи.

И ако искате да благодарите на някой, най-добре ще е да го направите на Светла от Favit, чиято реално е заслугата за тези плакати.Коментари

10 thoughts on “Заветът на Левски в неговите думи

 1. Страхотни са и браво на Светла! 🙂

  Само една забележка – по-хубаво би звучало (според мен) ако изми-те бяха променени 🙂

  Демократизъм – демократичност/демокрация
  Републиканизъм – република

  🙂

 2. Хубаво де, формата на държавно управление и идеологията са на двата бряга, но на една и съща река 🙂

  Предпочетох да нарека тая река с по-благозвучната думичка, а именно – тази, лишена от „-изъм“ 🙂

 3. Левски е велик и свят човек! От него можем да се учим и днес.Всичко,което е казал тогава важи и сега,в днешно време!

 4. Добре, че все още има хора, които тачат паметта на Апостола. Само той остана не оплют в нашата история в последните години…
  Благодаря за хубавия материал!

 5. Става ми мъчно ( буквално вътре в мен се поражда едно неприятно, ужастно чувство ) като сравня хората като Левски с хората от настоящето на България.
  Гузно ми е, че хора са умирали за държава, която в момента не е нищо повече от дупка, ограбвана от хора като И.Костов, Симеон…, С.Станишев, Б.Борисов… Това не е политически настроен пост, а просто коментар изразяващ човешка тъга относно това, в какво се е превърнала Родината ни.
  Снощи докато бях на работа, си пишех с моята приятелка. Тя случайно ми спомена, защо според политиците ни нямало смисъл в момента да се опитваме да прокараме закона за забрана на тютюнопушенето на публични места. Изказванията са били следните ( надявам се да не са ме подвели за първото ):

  1. Щяло да се изрази на икономиката на страната ни
  2. Те, българите, така или иначе не спазвали законите.

  Добре… Ако този, който се предполага, че трябва да работи за това държавата ни да се оправи и законите да СЕ спазват с равен тон каже, че: “ законите ни така или иначе не се спазвали… за какво да си правим дори труд да ги прокарваме „… как трябва да реагираме ?

  Ако хан Крум беше на власт, как би реагирал !?

  Крум: – Законите не се спазват !? – казва той с равен и спокоен тон. Хваща 1000 човека, отсича им краката и ръцете и след това пак пита.
  Крум: – Законите не се спазват !? – но този път с риторичен и лишен от изненада тон…

  Според вас, кой от двата подхода би помогнал на България да се оправи !? … Или ще ми кажете, че живеем в свободен свят, където няма място за радикални мерки и решения ?…

  Мъчно… много мъчно 🙁 🙁

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...